Преден достъп за смяна на тазобедрена става

Този вид хирургически достъп при операция за смяна на тазобедрената става е най-щадящия известен на съвременната ортопедия.

С радост Ви съобщавам, че рутинно работим с преден достъп за смяна на тазобедрената става. Предимствата спрямо другите достъпи са:
1. Минава се между мускулите, не се режат мускули и възстановяването и болката след операцията са минимални.
2. Пациента е разположен по гръб – може много точно да се определи дължината на крайниците.
3. Няма следоперативни ограничения по повод мобилизацията – поради бързото възстановяване няма нужда от физиотерапия в повечето случаи.
4. Малък разрез отпред на тазобедрената става с добър козметичен ефект.
5. Възможност да се сменят двете стави в една операция.
6. Намалена кръвозагуба

За първи път и единствени в България разполагаме с нов вид софтуер за предоперативно планиране при сняма на коляно и тазобедрена става. С помощта на програма изчисляваме с точност до милиметър необходимите размери импланти, който трябва да се поставят за да се възстанови нормалната анатомия и да се уеднакви дължината на крайниците. Програмата показва и точно къде трябва да се направят костните срезове и в базата данни са вкарани всички видове и модели импланти в съвременната ортопедия и травматология. Това ни позволява да минем на друг етап в ендопротезирането и ни доближава до съвършенството, към което се стремим в лечението на всеки един пациент.

При интерес, моля запазете си час за консултация

2 thoughts on “Преден достъп за смяна на тазобедрена става”

  1. Димо Колев Димов 62г. гр.Хасково

    Здравейте, Доктор Стаматов! От около месец съм със силни болки и скованост в областта на таза – на свивките отпред и отстрани. От 10 дни съм диагностициран с двустранна коксартроза. Дайте, моля, най-близък ден и час за консултация при Вас и евентуално лечение!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *