Какво е Халукс Валгус? ​

Повечето пациенти се оплакват от болка директно върху зоната на буниона, в рамките на ставата на големия пръст и / или в долната част на стъпалото. Бунионът може да е раздразнен, зачервен, горещ или подут. Болката може да бъде тъпа и лека или силна и остра. Размерът на буниона не води непременно до повече болка. Болката често се влошава от обувките, особено тези, които претъпкват пръстите на краката. Докато някои буони могат да причиняват значителна болка, други буниони могат да не са болезнени изобщо.

За всички Високи Токчета!

ЩРЪКНАЛИТЕ КОКАЛЧЕТА НА КРАКАТА ИЗЧЕЗВАТ СЛЕД 15-МИНУТНА ИНТЕРВЕНЦИЯ

16821.jpg

КАК СЕ КОРИГИРАТ БУНИОНИ?

Всички сме чували израза „ Вие ще ме оперирате, но то пак ще се върне“. Само за 15-ина минути с нов вид операция, неприлагана до сега в България, се премахва толкова често срещаният проблем с щръкналите кокалчета на краката. Оперативният метод се ползва с изключителен успех в Америка и Западна Европа и е предпочитан от повечето холивудски звезди. Операцията се извършва със спинална упойка ( в кръста, при която само краката са упоени ). Белегът е само няколко милиметра, колкото е и размерът на специалния борер, който се използва. Под рентгенов контрол се извършват необходимите остеотомии ( прерязване на костите, с цел корекция на деформацията и промяна на позицията им ). Работи се цялото ходило, не само халукса, тъй като той често е съпроводен с пръсти чукчета и бунионет ( деформация на малкия пръст на крака ). Със специалния борер възстановяването е 2 пъти по-бързо в сравнение с прилаганите досега методи за лечение на този често срещан проблем. Поставя се една фиксационна игла или винтове до палеца на крака, която се премахва месец след оперативната намеса. Носи се специална постоперативна обувка 45 дни. Поради простотата на метода и бързото възстановяване на пациентите, могат да се оперират и двете ходила едновременно.
Нашите пациенти получават пълен набор от консумативи, необходими за операцията, както и помощни средства – обувки, специални калъфи за къпане и др.

Използваме индивидуален подход при всеки пациент, в зависимост от тежестта на деформацията

Перкутанен/ презкожен метод

Методът се прилага при леки до средни форми на деформацията. Използваме минимални разрези с дължина 5мм до 1см. След корекция, позицията на пръста се задържа със специални метални игли или превръзка. Предимството на тази операцията е по-добрата козметика и по-бързото възстановяване поради по-малката травма на тъканите.

Станартен метод със скрит достъп

Затварянето на оперативните рани се извършва по специален начин, който се използва в пластичната и естетична хирургия. Това гарантира един едва забележим и естетичен белег.

Станартен метод със скрит достъп

Повечето методи, които използваме ( остеотомия по метода на Шеврон и Скарф и др. ) позволяват разрезите да бъдат направени отстрани на ходилото и погледнато отгоре да не се виждат. Обикновено заедно с корекцията на самото “ кокалче “ се прави прерязване и на палеца на крака, за да може да се изправи напълно деформацията. Също така се прави и мекотъканен баланс на капсулата на ставата на палеца и пластична операция на едно от сухожилията на същия. Операциата на халукс валгус при нас е комплекс от 4 различни метода в 1. Това гарантира много нисък процент на рецидиви под 10% за период от 15г. При фиксацията на костите се използват специални винтове от титании с много малки размери и метални игли ако се налага. Методите, които използваме, са се утвърдили във времето и гарантират отлични резултати.

Супер Халукс

Този метод е иновативен и измислен от Д-р Стаматов за изключително бързото възстановяване на пациента. Може да се използва за всякакви деформации от най-леките до най-тежките такива. 1вата метатарзална кост се прерязва по специален начин, а фиксацията се извършва с титаниева плака, която е плод на инжинерна разработка, индивидуална и се използва само от нашия екип. Тази конструкция позволява на пациента ранна рехабилитация и ходене без следоперативна обувка. Пациента обува удобни обувки и ходи директно с тях, спорт се разрешава около месец след операцията. Металната плака се остранява година след операцията ако има субективни оплаквания

Свържете се с нас: