пръст-чукче

какво представлява?

Пръст-чукче е пръст, който е сгънат при средната става, което може да доведе до силен натиск и болка.

Опъването на сухожилията и връзките е причина ставите на пръста да се извият надолу. Пръст-чукче може да се появи на всеки пръст, с изключение на палеца. Често това състояние е свързано с дискомфорт в горната част на пръста, поради триенето в обувката.Деформации тип пръст-чукче на пръстите на крака (придобити) се класифицират според подвижността на ставите.

КАК СЕ КОРИГИРА ПРЪСТ-ЧУКЧЕ?

Добрата новина е, че пръстите на краката могат да се коригират. Хирургията за “пръст-чукче” често е синоним на „скъсяване на пръстите на краката“ „уголемяване на пръста“. В зависимост от тежестта и дължината на пръста на крака, има няколко метода за хирургично коригиране на пръст-чукче.

Обикновено има два метода, които хирурзите използват за лечение на пръстите – те са резекция на ставите (артропластика) или костно огъване (сливане).Понякога е необходима процедура за преместване на пръстите на краката, когато ставата на стъпалото е неправилна (неподвижна или изкълчена).


Нашите пациенти получават пълен набор от консумативи, необходими за операцията, както и помощни средства – обувки, специални калъфи за къпане и др.

Свържете се с нас: